Menü:

 • Adatok frissítése

  Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Munkaajánlat

  ÉRTESÍTÉS

  A Rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola igazgatósága munkaviszonyba felvesz

   2022. augusztus 25-től

   

  alapiskolai felső tagozatos tanárt szlovák nyelv és irodalom szakra

   

  Hely: az iskola tagintézménye, Novomeského 2070/11A, 979 01 Rimavská Sobota

   

  Képesítésbeli feltételek az ide vonatkozó törvények értelmében:

  • 138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doponení niektorých zákonov
  • Vyhláška MŠVVaŠ č. 1/2020 Z.z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancoch (a felső tagozatos szlovák nyelv és irodalom szakos tarárra vonatkozó képesítésbeli feltételek a 1. sz. mellékletben találhatók)

   

  Szükséges okmányok:

  • munkaviszonyba való felvétel kérvénye telefonszámmal és email címmel,
  • hivatásos életrajz,
  • képesítést esetleg eddigi gyakorlatot igazoló okmány
  • szándéknyilatkozat a személyes adatok felhasználhatóságáról a 18/2018 sz. törvény értelmében
  • feddhetetlenségi nyilatkozat, nyilatkozat arról, hogy nem folyik a személye ellen eljárás és hogy nem emeltek vádat a személye ellen

   

  További feltételek:

  • a magyar nyelv tökéletes ismerete és használata

   

  A sikeres pályázó a munkaszerződés megkötése előtt:

  • igazolást ad egészségi állapotáról
  • feddhetetlenségi igazolás lekérése céljából a regionális hivatal számára megküldi a szükséges adatokat legkésőbb a munkaviszony létrejöttét követő 30 napon belül

   

  Bérezési feltételek:

  • funkciós fizetés az ide vonatkozó törvény értelmében (Zákon č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov)

   

  A kérvény beadásának határideje:

  A kérvényt a szükséges okiratokkal együtt az iskola címére küldjék 2022. 8. 12-ig.

  Személyes beszélgetésre csak a kiírásnak megfelelő jelöltek lesznek meghívva.

  Az iskola címe:

  Základná škola Mihálya Tompu s VJM  – Tompa Mihály Alapiskola

  Šrobárova 11/12, 979 01 Rimavská Sobota

  Email: zstompu1908@gmail.com, tel.: +421475624432

 • Kellemes,élményekben gazdag szünidőt kívánunk!

 • Pillanatképek az utolsó hétről

 • Tanévzáró a TMAI-ban

  A 2021/2022-es tanév iskolánkban meglepően sikerekben gazdagan zárult. Ezt bizonyítják az igazgatói dicséretben részesült diákok fotói.

 • Ballag már a vén diák...

 • Polgármesteri díj átadása

     Június 27-én, hétfőn Jozef Šimko polgármester fogadta a rimaszombati iskolák és óvodák legeredményesebb diákjait. Az ünnepi eseményen jelen volt iskolánk egyik kilencedikes tanulója, Bohus Edina Alexandra is.

        Edina a kilenc év során minden évet kitűnő tanulmányi eredménnyel zárt. Magatartásával, szorgalmával és tehetségével példát mutat az iskola tanulói számára. Rendszeres résztvevője a szavalóversenyeknek, irodalmi versenyeknek, énekversenyeknek, amelyeken igyekszik mindig a legtöbbet kihozni magából. Edina érdeklődési köre sokrétű. Zeneiskolát látogat, imádja az irodalmat, szeret olvasni, több éven keresztül néptáncolt. 7 éves kora óta gitározik és énekel. A zene szeretete vezette őt az éneklés, majd a gitározás útjára. 2013-tól tagja volt a Csillagvirág verséneklő együttesnek, amely a Tompa Mihály Országos Versenyen is többször nyújtott kiemelkedő teljesítményt. 2019-ben az István a király iskolába megy nemzetközi énekverseny döntőse volt.

      Edina csendes, szorgalmas, tisztelettudó, segítőkész, osztálytársai, tanárai bármikor számíthatnak a segítségére. Céltudatosan halad az álmai felé.

         Szívből gratulálunk!

 • FELVIDÉKI TEHETSÉGDÍJ

    2022.június 24-én a komáromi Danubius szálló nagytermében került sor a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett VII. Felvidéki Tehetségnapra. Erre az eseményre azok a tanulók és mentoraik kaptak meghívást, akik különböző területeken kiemelkedő országos és nemzetközi eredményt értek el. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 101 jutalmazott diák között iskolánk két 8. évfolyamos tanulója, Máté Kristóf és Farkas Anna a természettudományok kategóriájában kapták meg a Felvidék legrangosabb díját, a Felvidéki Tehetségdíjat.

  Gratulálunk nekik és mentoraiknak, Zimányi Zsófiának és Lukács Veronikának!

 • Újra az országos döntőben

       Június 16-án került sor az idei tanév utolsó matematikaversenyére, a Katedra Matematikaverseny országos elődöntőjére, amit Losoncon a Kármán József Alapiskolában rendeztek meg. Iskolánkat Máté Kristóf, nyolcadik évfolyamos és Nagypál Katalin, hetedik évfolyamos tanuló képviselte. Mindketten az élmezőnyben végeztek, és ezzel bejutottak az országos döntőbe, ami majd szeptemberben valósul meg.

       A 8. osztályos Farkas Anna és a 6. osztályos Máté Zsófia a tavalyi döntős eredmények alapján az elődöntőt kihagyva jutott a szeptemberi döntőbe.

  Mindenkinek szívből gratulálunk!

 • Mikszáth Kálmán gyöngyszemei

       Mikszáth Kálmán gyöngyszemei címet viselte az idei projektnap, melyre június 17-én került sor a rimaszombati Református Oktatási Központban. Az író születésének 175. évfordulóját ünnepelve, iskolánk tanulói a Ki a gyilkos? című novellát dolgozták fel

       A 7.A osztály kis csoportjának a novella főszereplője, Murzu, az első próbáktól kezdve a kedvence lett. Murzu gyilkosára bukkannak a történet végén. Ezáltal bebizonyították, hogy mi mindenre képes az ember, ha valamit nagyon akar, úgy mint Ajtányi Pista, a novella szereplője.

       Köszönjük a lehetőséget!

 • Országos Internetes Matematikaverseny

        A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2021/2022-es tanévben is meghirdette a nyolcfordulós országos internetes matematikaversenyét. A versenybe a határon túli magyar iskolák diákjai is bekapcsolódhattak.           Iskolánkból Farkas Anna, 8.B osztályos tanuló élt a lehetőséggel,aki a 10. helyen végzett.

  Gratulálunk!

 • A TOMPÁSOK IDÉN IS TAROLTAK A KATEDRA IRODALOMVERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN

       Egész évben zajlott a lázas munka, és a 4 levelezős forduló után az első és a második kategóriában 20-20 csapat vívta ki magának a lehetőséget, hogy részt vegyen az irodalom döntőn. Így 2022. június 6-án a 7–9. osztályos diákok, június 7-én pedig a 5-6.osztályos tanulók mérhették össze a tudásuk legjavát a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán.

       Iskolánkról az I. kategóriában az 5.a osztályból egy csapat, míg a II. kategóriában három csapat vett részt a döntőn:7.a, 8.a-8.b,9.a.

       Az első kategória diákjai először vettek részt ezen a versenyen, de magasan helytálltak: felkészültségben, szövegértésben, logikus gondolkodásban megmutatták, hogy egy csapatként hogyan is kell dolgozni. Az ötödikesek a 6. helyet szerezték meg. Az I. kategória tanulói Szabó Borbála: János vitéz kód c. könyvével dolgoztak

       A II. kategória tanulói Frank Márton művét, a Páratlanokat dolgozták fel. Tanulóink kemény, kitartó és áldozatkész munkája meghozta a gyümölcsét, ugyanis a II. kategóriában kilencedikeseink elhoztak az első helyet, a nyolcadikosok a dobogó harmadik fokára léphettek fel, a hetedikeseink pedig a 10. helyet szerezték meg.

  I. kategória:

  -Farkas Krisztina /5.a/, Mács Arina Sára/5.a/, Reiter Bence István/5.a/ - 6.hely, felkészítő: Lukács Veronika

  II.kategória:

  -Lukács Lýdia /7.a/, Mag Szebasztián/7.a/, Plesivcsák Sofia/7.a/ - 10.hely, felkészítő: Talpas Kamarás Eszter

  -Antal Flóra/8.a/, Farkas Anna/8.b/, Mács Zille Anna/8.b/ - 3.hely, felkészítő: Lukács Veronika

  -Bohuš Edina Alexandra/9.a/, Foszlányi Dávid/9.a/, Molnár Anna/9.a/ - 1. hely, felkészítő: Mács Gyöngyi

  Szívből gratulálunk!

 • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos fordulója

      Idén Gombaszögön rendezték meg az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos fordulóját, mely június 6-án és 7-én zajlott ezen a csodálatos helyszínen.

     Iskolánkat két tanuló képviselte a legjobbak között. Az I. kategóriában Fodor Olivér a 2.A osztály tanulója arany sávos, míg a II. kategóriában Csank Máté a 8.B osztály diákja ezüst sávos minősítésben részesült.

      Sikerükhöz gratulálunk!

 • Országos siker az Olvasni jó! versenyen

     2022. június 3-án 16.alkalommal került megrendezésre az Olvasni jó! elnevezésű olvasást népszerűsítő verseny Rimaszombatban. Az országos döntőben 13 csapat mérte össze tudását, hogy ki ismeri jobban Mészöly Ágnes A királyné violája című regényét.

  Iskolánkat Madarász Lili, Czene Lara és Juhász Szabolcs 7.A osztályos tanulóink képviselték, és nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy az előkelő második helyen végeztek!

  Szívből gratulálunk!

 • MERT ÖSSZETARTOZUNK!

  Június 4. - a Nemzeti Összetartozás Napja

  Iskolánk alsó tagozatos tanulóival mi is csatlakoztun az Összetartozás tánca elnevezésű kezdeményezéshez. 50 kisdiák ismerkedett heteken keresztül a dalokkal, gyakorolta szorgalmasan a lépéseket. Munkájuk eredménye felemelő.

 • Petőfi-Tompa Országos Seregszemle Érsekújváron

       Május 28-án, szombaton került megrendezésre a vers-és prózamondók döntője Érsekújváron, ahova iskolánk 5 tehetséges tanulója nyert meghívást. A verseny Czuczor Gergely papköltő mellszobrának megkoszorúzásával vette kezdetét. Vers- és prózamondóink, leküzdve fáradtságukat, tökéletesen helytálltak, méltón képviselték iskolájukat. Mindannyian elismerő oklevélben részesültek, külön öröm számunkra, hogy Mács Arina Sára (5.A) előadását különdíjjal értékelték.

  Mács Arina Sára (5A), Madarász Lili (7A), Mács Zille Anna (8.B), Csank Máté( 8.B) , Danyi Lajos (9.A)

  „Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

  Szívből gratulálunk, büszkék vagyunk rátok!

 • Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv

       A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége idén újra meghirdette az „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv – Deme László emlékére” elnevezésű vetélkedőt.  A verseny célja a magyar nyelv népszerűsítése és az anyanyelvápolás.  Az írásbeli forduló feladatainak helyes megoldásával csapatunk bejutott a középdöntőbe, amelyre 2022.5.26-án került sor az Ivan Krasko Gimnáziumban, Rimaszombatban.

  Csapatunk tagjai ( Farkas Anna, Mács Zille Anna, Máté Kristóf, Páliás Dominik)  hősiesen küzdöttek, és végül a 2.helyen végeztek a 10 feladatból álló versengésben.

  Mindenkinek szívből gratulálunk!

 • Drámajátékok az osztályfőnöki órán -Továbbképzés pedagógusainknak

      Iskolánkon 2022. május 19-én került sor pedagógusaink továbbképzésére, mely a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által meghirdetett pályázatnak köszönhetően jött létre.

      Egy kellemes délutánt töltöttünk Hencz Annamária kolléganővel, aki a drámapedagógia világába vezetett be minket. Előadásának fő célja az volt, hogy az általa megismertetett játékokat használhassuk az osztályfőnöki óráinkon.

 • Matematika Olimpia Z9 – kerületi forduló

      2022. március 29-én került megrendezésre a Matematikai Olimpia kerületi fordulója a kilencedik évfolyam számára. A kerületi fordulót az iskolai, ill. a járási forduló előzte meg, ahonnan a legjobban teljesítő diákok kerültek be a versenybe.

  Iskolánkat Nagypál Katalin (7.A) és Máté Kristóf (8.A) képviselték, akik magasabb kategóriában versenyeztek - Katóca hetedikesként, Kristóf pedig nyolcadikosként versenyzett a kilencedikesek között. Mindketten megállták a helyüket, és sikeres megoldók lettek.

  Z9 kategória kerületi forduló:

  5.hely: Nagypál Katalin

  14.hely: Máté Kristóf

  Az elért eredményekhez szívből gratulálunk!

 • Robotika verseny

       2022. május 13-án a füleki gimnázium és az IN-NOVA polgári társulás szervezésében került megrendezésre a RoboSum és RoboCross nemzetközi robotikai verseny, melyen többségében középiskolás csapatok vettek részt.

       Iskolánk két robottal nevezett be a RoboCross versenybe, Máté Zsófia és Ádám Gábor csapata a 4. helyen, Máté Kristóf és Páliás Dominik az 5. helyen végzett a 9 csapat közül. Máté Zsófia és Ádám Gábor kipróbálták önmagukat a RoboSumban is, ahol már a komoly programozás világába léphettek be.

oldal:

Újdonságok

Írjon nekünk

Keresztnév*:
Vezetéknév*:
Az Ön e-mail címe*:
Az Ön kérdése, megjegyzése*:
Másolja át a képen látható szöveget*:
Adat letöltése szerverről, kérem várjon
* az így megjelölt mezők kötelezőek

Térkép