Menü:

  • BEIRATKOZÁS - 2024/2025

  • A Víz Világnapja 2024

    Iskolánkon hagyomány, hogy évről évre megemlékezünk a Víz Világnapjáról.

    Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy a víz létfontosságú folyadék, mégis hajlamosak vagyunk a pazarlására. A napot az iskolarádió adásával indítottuk. Az adás készítői beszéltek a tanulóknak a víz jelentőségéről, majd ismertették a nap programját is.

    Az alsó és felső tagozat tanulói kékbe öltözve érkeztek iskolába, hogy egy élőképpel tisztelegjünk e természeti kincs előtt.

    Az idén ismereteink bővítésével ünnepeltünk. A nap első előadója MUDr. Rúgó Alexandra volt, aki arról beszélt, milyen fontos a víz az emberi szervezet számára. A második előadó RNDr. Lukács Annamária tanító néni volt, aki egy interaktív óra keretén belül beszélt a gyerekeknek a víz jelentőségéről és a vízszennyezés következményeiről.

    A felső tagozaton a tanulók versenyfeladatokat oldottak meg Vízkvíz címmel. Így akartuk felhívni a figyelmet a vizek élővilágára és a víz védelmének fontosságára.

    A Vízkvíz legsikeresebb megoldói a következő tanulók voltak:

    • 5.A osztály : Križo Anna 26 pont, Dávid Máté 25 pont

    • 5.B osztály: Pásztor Gábor 31 pont, Péntek Noel 30 pont

    • 6.A osztály: Antal Ábel 35 pont, Šuhajda Noémi 32 pont

    • 7.A osztály :Kulha Benjamin 40 pont, Molnár Tamás 40pont

    • 7.B osztály: Dunka Joli 33 pont, Petrusz Edina 32 pont

    • 8.A osztály: Máté Zsófia 41 pont, Caban Roland 37 pont

    • 9.A osztály: Buša Monika 31 pont, Bodor Kincső 30 pont

    A győzteseknek gratulálunk, reméljük, hogy hasznosan és érdekes információkat megtudva töltöttük ezt a különleges napot.

  • SZÉP MAGYAR BESZÉD – kerületi forduló

    2024. március 22-én került megrendezésre a SZÉP MAGYAR BESZÉD elnevezésű verseny kerületi fordulója. A kerületi fordulót idén a tornaljai Szabadidőközpont szervezte. Csodálatos eredmény született! Az 1. kategóriában 1. helyezett lett Szőke Bence.

    A verseny országos döntőjére Kassán kerül sor.

    Szívből gratulálunk, és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!

  • Rubik-nap

    Ádám Gábor, nyolcadik osztályos tanulónk kisfilmjével az idén 50 éves Rubik-kocka és feltalálója, Rubik Ernő előtt tisztelgünk.

  • VÍZ VILÁGNAPJA - Március 22.

  • Adatok frissítése

    Az aScAgenda program adatai frissítve
  • Tompa Mihály Országos Verseny - iskolai forduló

    2024. március 18-án zajlott a Tompa Mihály Országos Verseny iskolai fordulója. A legkisebbek között, az I. kategóriában 13 versenyzőből a versmondók közül aranysávos minősítést szerzett: Kertész Dorka (2.a), Jánošdeák Lia (2.b), Putnoki Natália (3.a), a prózában 8 versenyzőből továbbjutott a járási fordulóba: Végh Rebeka (2.a), Agócs Réka (3a.), Reiter Dóra Édua (3.a).

    A II. kategória 14 versmondója közül aranysávot kapott: Leczó Regina (5.b), Juhász Levente (5.a), Šuhajda Noémi (6.a). Ugyanennek a kategóriának 5 prózamondója mérte össze a tudását. Közülük Bohó Miriam (4.a) és Farkas Barnabás (6.a) került ki győztesen, és képviselheti iskolánkat a járási fordulón. A kategória automatikus továbbjutója Szőke Bence (5.a).

    A III. kategória versmondói: Reiter Bence (7.a), Homoly Krisztina (8.a), Ádám Gábor (8.a), prózamondói: Mács Arina Sára (7.a), Horváth Annamária (8.a), Lukács Lýdia (9.a).

    Valamennyi versenyzőnek szívből gratulálunk! További sok sikert kívánunk!

  • Meghívó

  • Nemzeti ünnepünkön iskolán legkisebbjei is megemlékeztek

    a 1848/49-es márciusi eseményekről. A délelőtti órákban felidézték a forradalom és szabadságharc történéseit,harci bemutatón vettek részt és játékos feladatok segítségével ismerkedtek Petőfi Sándorral. A délután kézműves foglalkozásokkal kezdődött. Ezután alsósaink koszorút helyeztek el a költő szobránál és a Múzsák házánál. A napot közös szavalással és dallal zárták.

  • ❤️🤍💚

    Március 15-én a magyar szabadságharcra emlékeztünk a Tompában.

    E jeles nap iskolarádióval indult, melyben felelevenítettük, mi is történt 1848 márciusában Európa szerte és Magyarországon.

    Ezt követően Kopecsni Gábor és Sólyom előadását, bemutatóját tekinthettük meg a tornateremben. Kopecsni Gábor a Felföldi Dalia Iskola alapítója, a magyar nemzeti harcművészet népszerűsítője. Kicsik és nagyok egyaránt érdeklődve figyelték a bemutatott különféle harci eszközöket és harci mozdulatokat. Igazán érdekes előadás volt!

    A nap következő programja a közös éneklés volt. Thököly Vajk A legnagyobb érték című versét (Fábián Zoltán megzenésítésében) énekelték iskolánk tanulói. Felemelő pillanat volt!

    Délután napköziseink elhelyezték az emlékezés koszorúját Petőfi Sándor szobránál.

    Felső tagozatosaink pedig az esti koszorúzási ünnepségen rótták le tiszteletüket Petőfi Sándor köztéri szobránál. Köszönet a szép szavalatért Ádám Gábornak!

    “ Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” Széchenyi István

  • Igazgatói szabadnap

    Értesítés a tanulók igazgatói szabadnapjáról

    A Tompa Mihály Alapiskola igazgatója értesíti a tanulókat és a szülőket, hogy  2024. március 20-án és 21-én a MŠ SR 245/2008 számú iskolaügyi törvény 150. paragrafusa 5. bekezdése értelmében

    igazgatói szabadnapot

    rendel el az 5. – 8. évfolyamok diákjai számára

    szervezési okok miatt - a kilencedik évfolyamos diákok tesztelése (Testovanie 9) miatt.

    A tanítás 2024. március 22-én folytatódik.

     

    Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom 

          Riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu s VJM– Tompa Mihály Alapiskola v Rimavskej Sobote oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov 20. a 21. marca 2024 poskytne žiakom 5. – 8. ročníka

    riaditeľské voľno

    z organizačných dôvodov – Testovanie 9.

    Žiaci vo vyučovaní pokračujú 22. marca  2024.

  • ❤️🤍💚

  • Kidobós verseny

    Március 14-én került megrendezésre a területi kidobós verseny, amelyen iskolánk leány válogatottja is részt vett. Tanulóink remekül helyt tudtak állni az erős mezőnyben, de sajnos a továbbjutás most nem sikerült. Szép volt lányok 😊👍

  • Őseink nyomában

    Nemzeti ünnepünkhöz közeledve, március 13-án Gömörpéterfalán jártak a 4. A osztály tanulói. A rövid, de annál tartalmasabb kirándulás izgalmas élményeket nyújtott számukra. Törzsi gyűlésen vettek részt a jurtában. Láthattak egy eredeti honfoglalás kori kardot. Kipróbálhatták milyen erővel tudják kifeszíteni az íjat és, hogy célba tudnak-e lőni vele. Kopecsni Gábor bemutatója mindenkit lenyűgözött és felkeltette diákjaink érdeklődést az ősi harcművészet iránt. Köszönjük az élményt. 

  • Zrínyi Ilona Matematikaverseny – a TMAI lett a közép-szlovákiai forduló legeredményesebb alapiskolája

    A Zrínyi Ilona Matematikaverseny közép-szlovákiai fordulójának évek óta iskolánk a házigazdája. Így volt ez idén február 16-án is, amikor 57 általános és középiskolás diák versenyzett nálunk.

    Iskolánkat a novemberben megtartott iskolai forduló legeredményesebb tanulói képviselték. Tanulóink kitettek magukért, egyéniben 10 dobogós helyet (négy 1.hely, két 2.hely és négy 3.hely), csapatversenyben pedig három 1.helyet szereztek meg. Külön örömünkre szolgál, hogy iskolánk 8.A osztályos tanulója, Máté Zsófia bejutott az országos fordulóba.

    Az elért eredmények alapján a Tompa Mihály Alapiskola nyerte el a közép-szlovákiai régió legeredményesebb alapiskolája címet.

    Egyéni eredmények:

    2.évfolyam:

    1.hely: Mihály Benjamin (2.A)

    2.hely: Farkas Dávid (2.A)

    3.hely: Tóth Krisztián (2.A)

    4.hely: Deák Marcel (2.A)

    5.hely: Ádám Dániel (2.A)

    7.hely: Földi Veronika (2.A)

     

    3.évfolyam:

    2.hely: Reszutyík Péter (3.A)

    3.hely: Tóth Timon (3.A)

     

    4.évfolyam:

    1.hely: Ádám Péter (4.A)

    3.hely: Fodor Olivér (4.A)

     

    5.évfolyam:

    1.hely: Lali András Damian(5.A)

    4.hely: Leczó Regina (5.B)

    6.hely: Dohnányi Viktor (5.B)

    9.hely: Mag Adrián (5.B)

     

    6.évfolyam:

    3.hely: Farkas Barnabás(6.A)

    4.hely: Krnáč Vivien (6.A)

    5.hely: Antal Ábel István(6.A)

    6. hely :Molnár Lilien(6.A)

    7.hely: Kovács Eszter (6.A)

     

    8.évfolyam:

    1.hely: Máté Zsófia(8.A) - bejutott az országos döntőbe

     

    9.évfolyam:

    5.hely: Juhász Szabolcs(9.A)

    8.hely: Lukács Lýdia(9.A)

     

    Csapatversenyben elért eredmények:

    2.évfolyam:

    1.hely: Mihály Benjamin, Farkas Dávid, Tóth Krisztián

    5.évfolyam:

    1.hely: Lali András Damian, Leczó Regina, Dohnányi Viktor

    6.évfolyam:

    1.hely: Farkas Barnabás, Krnáč Vivien, Antal Ábel István

     

    Minden diákunknak szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

  • Ismerd meg a szlovák nyelvet – Poznaj slovenskú reč! 

    A rimaszombati Relax Szabadidőközpontban március 7-én zajlott a Poznaj slovenskú reč! elnevezésű tanulmányi verseny, ahol iskolánkat Komlósy Réka (4.A) képviselte. A négyfordulós megmérettetésben az első kategória 2. helyén végzett. Gratulálunk! 

     

  • Šaliansky Maťko szlovák mesemondó verseny járási fordulójá

    Február 29-én került megrendezésre a Šaliansky Maťko elnevezésű szlovák mesemondó verseny járási fordulója a helyi Szabadidőközpontban.A tanulók szlovák mondákat adtak elő. A 2. kategóriában 12 versenyző közül Szőke Bence, az 5. A osztály tanulója, 2. helyen végzett.

    A szép eredményhez szívből gratulálunk!

  • Rendhagyó informatika óra - Robotika

    Iskolánkon 2024. március 7-én Tomolya Róbert tanár úr, a Füleki Gimnázium informatika tanára 4 diákja segédletével egy rendhagyó informatika órát tartott a 7., 8. és 9. évfolyam azon diákjai számára, akik érdeklődnek a robotika, a technológiai újdonságok iránt. Az előadás a mesterséges intelligencia témakörét taglalta, míg a gyakorlati bemutatón a tanulóink megismerkedhettek a robotkutyával, a robottankkal, a robotautóval és nem utolsó sorban a robotikus gömbbel. A bemutatók után tanulóink maguk is kipróbálhatták ezen robotok programozását és működtetésüket.

    Köszönjük szépen!

  • 💐Nőnap a Tompában💐

    Március 8. világszerte a Nemzetközi nőnap napja. Természetesen diákparlamenteseink sem feledkeztek meg erről! Ez a csodás márciusi nap nőnapi iskolarádióval indult a Tompában, melyben Szőke Bence és Ádám Gábor köszöntötték iskolánk hölgy tagjait. Aztán a nőnap alkalmából egy sereg elegnáns ruhába öltözött fiatalember adta át a diákparlament és az igazgató úr nőnapi üdvözletét és ajándékát az iskola tanárnőinek. Nem feledkeztek meg az iskola nem pedagógus alkalmazottairól és a Novomesky utca pedagógusairól sem. Igazán kedves gesztus volt!

    Szívből köszönjük!

  • Nőnap 2024

oldal:

Újdonságok

Írjon nekünk

Keresztnév*:
Vezetéknév*:
Az Ön e-mail címe*:
Az Ön kérdése, megjegyzése*:
Másolja át a képen látható szöveget*:
Adat letöltése szerverről, kérem várjon
* az így megjelölt mezők kötelezőek

Térkép